kabmin-stvoryuvatime-programi-dopomogi-ukrayinskomu-biznesu-v-2023-rotsi

Кабмін створюватиме програми допомоги українському бізнесу і в 2023 році

 • 238773 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Кабінет Міністрів України у 2023 році продовжить реалізовувати програми допомоги українському бізнесу. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

"У 2023 році Уряд продовжить програми допомоги українському бізнесу, аби поступово відновлювати нашу економіку", – сказав Шмигаль.

Деталі

Прем‘єр-міністр зазначив, що сильна та стійка економіка – це один зі стовпів для перемоги над ворогом. Окрім того, він повідомив, що уряд продовжує підтримувати бізнес через програми пільгового кредитування.

"За період дії воєнного стану в Україні у межах державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" видано позик на 54 млрд грн для більш ніж 13,5 тисячі бізнесів", – зазначив Шмигаль.

За його словами, у межах програми виплат за найм переселенців уряд уже виплатив приблизно 150 млн грн.

"Мова йде про більш ніж 13 тисяч працівників, які отримали роботу", – додав Шмигаль.

Також він повідомив, що за програмою "єРобота" уже видано більше тисячі грантів.

"250 млн грн на мікробізнес. Ще 320 млн грн на створення майже 50 нових виробництв у сфері переробки. Це харчові й меблеві виробництва, обробка деревини та металу, виробництво електричного та машинного устаткування. Тобто вже зараз ідеться про створення тисяч нових робочих місць, і це лише старт програми", – розповів прем‘єр-міністр.

Нагадаємо

Субсидії в опалювальний сезон залишать торішнім отримувачам.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін затвердив угоду про безвіз з Індонезією

     • 155126 переглядiв