ukenru
kabmin-stvoriv-eksportno-kreditne-agentstvo

Кабмін створив Експортно-кредитне агентство

 • 14912 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Кабінет міністрів України створив Експортно-кредитне агентство. Таке сьогодні рішення було ухвалено на засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська пояснила, що проектом постанови пропонується створити Приватне акціонерне товариство Експортно-кредитне агентство та доручити Мінекономрозвитку забезпечити здійснення приватного розміщення акцій цього товариства.

Також сьогодні, з її слів, затверджується статут Товариства, положення про наглядову раду, про правління, про ревізійну комісію і про проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду члена наглядової ради.

"Ми сьогодні приймаємо цей пакет документів, який дозволить запустити процедуру юридичної реєстрації", - наголосила Н.Микольська.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів сказав, що метою створення Експортно-кредитного агенства є захист експортерів від ризику неплатежів, фінансових втрат, страхування ризиків і не виконання експортерами та їх контрагентами контрактів і перестрахування гарантій за договорами здешевлення вартості експортних послуг.

Нагадаємо, урядовий комітет схвалив проекти установчих документів Експортно-кредитного агентства.

Кількість акції у першому випуску становитиме 200 тисяч штук. Статутний капітал Агентства становитиме 200 млн грн і забезпечуватиметься з коштів державного бюджету.

 

Українські Національні Новини

Економіка