ukenru
kabmin-skhvaliv-postanovu-schodo-peredachi-derzhzemel-v-orendu-cherez-auktsioni

Кабмін схвалив постанову щодо передачі держземель в оренду через аукціони

 • 13172 переглядiв

КИЇВ. 7 чепвня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив проект постанови щодо вдосконалення дій держави у сфері управління земельними ресурсами. Таке рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Пропонується встановити для Держгеокадастру умови, на яких він може розпоряджатися землями. Найважливіша умова - це передача земель в оренду винятково через аукціони. Друга умова, землі, які повернуті з оренди, мають передаватися в оренду винятково через аукціони", - розповів перший заступник голови Мінагрополітики Максим Мартинюк.

За його словами, передбачається, що оренда може бути тільки короткотерміновою на державні землі. "Мінімально можливий за законодавством термін - 7 років. І стартова вартість при проведенні аукціонів має бути не нижчою ніж 8%", - уточнив він.

М.Мартинюк зазначив, що кількість землі, яка може безплатно передаватися, може бути не більше ніж 25% від тієї землі, яка передана через аукціони попереднього періоду. "При цьому пріоритет ми закріплюємо за учасниками АТО, а також встановлюємо обов'язкове погодження з сільськими радами рішення щодо передачі землі безплатно у власність на території сільських рад, де це здійснюється", - сказав посадовець.

Перший заступник міністра додав, що завдяки ухваленню цього документу передбачається зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду на рівні більше 1 млрд грн на кінець 2018 року.

Нагадаємо, Прем'єр В.Гройсман заявив, що відкриття ринку землі стане стимулом розвитку економіки.

Українські Національні Новини

Економіка