ukenru
kabmin-pidtrimav-stvorennya-yuridichnoyi-osobi-dlya-mitnitsi

Кабмін підтримав створення юридичної особи для митниці

 • 13268 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Кабінет міністрів підтримав створення єдиної юридичної особи для Держмитслужби. Про це йшлося під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“В рамках нашого зобов’язання щодо створення єдиної юридичної особи, передбачається прийняття рішення про внесення змін до положення про Державну Митну службу. Проект постанови відновлює управлінську вертикаль Держмитслужби, підвищує її інституційну спроможність та приводить її повноваження у відповідність до діючих норм законодавства. А саме, доповнюються повноваження Держмитслужби в контексті створення однієї юридичної особи, скасовуються непритаманні Держмитслужбі функції, передбачається делегування Держмитслужбою повноважень її відокремленим територіальним підрозділам в контексті створення однієї юридичної особи. Приводяться у відповідність категорійні та понятійні апарати у відповідність до останніх змін до законодавства”, - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Кабінет міністрів підтримав проект постанови.

“В рамках створення єдиної юридичної особи, передбачається тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності та врахування результатів такого тестування в рамках переходу в формат єдиної юридичної особи. Проектом постанови пропонується реалізація протягом одного року експериментального проекту щодо тестування посадових осіб митних органів, питання кваліфікації та благонадійності”, - додав Сергій Марченко, розповідаючи про пункт 4.20.

Кабінет міністрів також підтримав даний пункт.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що уряд сьогодні прийме рішення щодо одного зі "структурних маяків" МВФ.

Українські Національні Новини

Політика