kabmin-pidtrimav-shakhtariv-i-prioritetne-vikoristannya-vugillya-na-tes

Кабмін підтримав шахтарів і пріоритетне використання вугілля на ТЕС

 • 15925 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Моніторинг виконання затвердженого енергобалансу засвідчив, що генеруючі компанії теплових електростанцій (“Центренерго”) впродовж останніх двох місяців не дотримувалися визначених показників і на власний розсуд заміщували українське вугілля резервним газом. Про це на засіданні Кабміну повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає УНН.

“Штучне зменшення попиту на вітчизняне вугілля є неприпустими з огляду на те, що це призводить до призупинення роботи шахт, вимушеного простою шахтарів, затримки виплати їм заробітної плати та загалом зростання соціально-економічної напруги у вугільних регіонах”, - зазначила вона.

Буславець закликала Кабмін підтримати проект розпорядження, яким передбачено пріорітет використання вітчизняного вугілля на ТЕС. Кабмін проект підтримав і надав два дні на його опрацювання.

Нагадаємо, через заміну “Центренерго” вугілля на газ, шахтарі залишилися у простої.

“Режим простою на українських підприємствах пов’язаний не з пандемією, а зі штучно створеною кризою у вугільній, енергетичній галузях. Минулого тижня через вимушений простій шахт, загрозу для подальшого існування шахтарських міст, відбулися акції протесту на Донбасі”, — повідомляв раніше народний депутат, Голова профспілки шахтарів Михайло Волинець.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль презентував доопрацьовану програму дій уряду

     • 18068 переглядiв