ukenru
k-lagard-natsionalizatsiya-privatbanku-ye-vazhlivim-krokom-dlya-finstabilnosti-ukrayini-dopovneno

К.Лагард: націоналізація ПриватБанку є важливим кроком для фінстабільності України (доповнено)

 • 6272 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Рішення української влади націоналізувати ПриватБанк є важливим кроком в її зусиллях забезпечити фінансову стабільність. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає УНН.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати ПриватБанк є важливим кроком в її зусиллях забезпечити фінансову стабільність. Це рішення було ухвалено з метою гарантувати надійність операцій банку, з огляду на його системну роль у фінансовій системі України та враховуючи недостатність зусиль останніми місяцями щодо посилення адекватності його власного капіталу", - зазначила К.Лагард.

У заяві голови МВФ вказано також, що забезпечення виконання всіма банками, як працюють в Україні, регулятивних вимог та вимог до капіталу є "визначальним для підтримки суспільної довіри до банківської системи та посилення спроможності банків підтримувати продуктивні дії, необхідні для добробуту народу України".

"МВФ продовжуватиме підтримку України в її зусиллях побудови сильних інституцій, посилення прозорості та забезпечення поступу структурних реформ, що є критично важливими для досягнення потужного та стійкого економічного зростання", - додала К.Лагард.

Раніше Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у понеділок заявила, що націоналізація українського ПриватБанку є "сміливим кроком", який допоможе стабілізувати банківський сектор.

Рішучу підтримку рішенню уряду України щодо націоналізації ПриватБанку висловив і президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Економіка