izrayil-vidkhiliv-zapit-ukrayini-pro-peregovori-gantsa-ta-reznikova-haaretz

Ізраїль відхилив запит України про переговори Ганца та Резнікова - Haaretz

 • 401684 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Ізраїльська влада відхилила запит України про телефонну розмову міністра оборони Бені Ганца з українським колегою Олексієм Резніковим. Про це з посиланням на джерела пише ізраїльське видання Haaretz, передає УНН.

Деталі

Офіційний Київ уже кілька тижнів намагається узгодити переговори з ізраїльською стороною. За словами джерел видання, телефонні переговори між главами оборонних відомств були заплановані на понеділок, 17 жовтня. Однак Ізраїль відхилив запит в останній момент – за кілька годин до призначеного часу.

Кілька тижнів тому було розпочато координацію зусиль між Єрусалимом і Києвом. Члени найближчого оточення Ганца заявили, що вони важливі для міністра оборони, і він має намір поговорити з Резніковим упродовж кількох днів.

Тоді Київ висловив сподівання, що в запланованій розмові торкнеться можливості військового співробітництва.
До цього востаннє Ганц і Резніков розмовляли у квітні. Українське джерело повідомило Haaretz, що наступні переговори планувалися 24 серпня, але відтоді відкладалися п'ять разів.

Водночас видання підкреслює, що офіційні особи Ізраїлю спростовують цю інформацію.

Додамо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок заявив, що Україна направить офіційну ноту уряду Ізраїлю з проханням невідкладно надати системи протиповітряної оборони.

Водночас колишній президент росії дмитро медведєв застеріг Ізраїль від постачань зброї в Україну, заявивши, що будь-який крок зі зміцнення Києва завдасть серйозної шкоди двостороннім відносинам.

Раніше міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу на тлі інформації про те, що Іран передасть балістичні ракети росії.

Контекст

Ізраїль направив Україні гуманітарну допомогу, зокрема каски, але відмовився від поставок зброї.

Уряд країни прагне підтримувати зв'язки з Москвою і з побоюванням ставиться до російської військової присутності на північному кордоні в Сирії, де ізраїльські військові регулярно завдають ударів по проіранських елементах.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні затвердили угоду про безвіз із Гватемалою

     • 151082 переглядiв

    Це лише питання часу: Данілов про вступ України до НАТО

     • 200987 переглядiв

    Кулеба повідомив, чи відновить африканське турне

     • 172630 переглядiв

    COVID відступає: в Україні за тиждень на третину менше заражень

     • 503446 переглядiв