izrayil-uzyav-pid-kontrol-11-viyskovikh-postiv-khamas

Ізраїль узяв під контроль 11 військових постів ХАМАС

 • 164134 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Армія оборони Ізраїлю в суботу повідомила про взяття під контроль 11 військових постів ХАМАС від початку наземної операції в секторі Газа, пише УНН.

Цитата

"Сухопутні війська ЦАХАЛ продовжують діяти в секторі Газа, знищуючи терористів і спрямовуючи авіацію та артилерію для нанесення ударів по терористичній інфраструктурі. Від початку наземної операції ЦАХАЛ узяв під контроль 11 військових постів, що належать терористичній організації ХАМАС", - ідеться в ранковому звіті ЦАХАЛ 11 листопада.

Деталі

Окрім того, як зазначено, уночі військово-морські сили ЦАХАЛ завдали удару по інфраструктурі, використовуваній ХАМАС проти ізраїльських військ на півночі сектора Газа. "Окрім того, було завдано ударів по складах зброї, що містить обладнання, яке використовується військово-морськими силами ХАМАС. Піхотні сили ЦАХАЛ у секторі Гази виявили військові цілі всередині табору Аль-Шаті та спрямували військово-морські сили ЦАХАЛ, які завдали удару по цих цілях", - сказано у звіті.

Як зазначає DW, увечері 10 листопада розпочалися бої військ Ізраїлю з терористами ХАМАС у районі найбільшої лікарні Гази - Аль-Шіфа. Як зазначено, за даними ЦАХАЛ, там розташовується ключовий командний центр ХАМАС.

Міністерство охорони здоров'я Гази, контрольоване ХАМАС, стверджує, що в лікарні перебувають 2500 пацієнтів, а на її території ховаються 50-60 тисяч осіб.

До ранку 11 листопада ізраїльські війська оточили лікарню, а кількість людей, що залишаються в її будівлі і на території комплексу, за деякими джерелами, зменшилася до 15 тисяч осіб, пише DW.

При цьому, як зазначено, у ніч на 11 листопада бойовики обстріляли південні райони Ізраїлю. У кількох містах поблизу кордону із сектором Газа лунали сигнали повітряної тривоги.

Доповнення

Військова операція Ізраїлю в секторі Газа почалася після масштабної атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Жертвами, за оновленими даними, стали 1200 осіб. Бойовики, за оприлюдненими даними, також захопили понад 240 заручників. Ізраїль у відповідь почав боротьбу з ХАМАС, зокрема завдаючи авіаударів по контрольованому угрупованням анклаву.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль узяв під контроль 11 військових постів ХАМАС

     • 164134 переглядiв

    Втрати ворога у живій силі значно зросли - Тарнавський

     • 272772 переглядiв

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 189626 переглядiв

    Вінницька міська рада хоче пропіаритись на мільйон за добу

     • 479006 переглядiв