ukenru
izrayil-prokomentuvav-aviakatastrofu-rosiyskogo-il-20-v-siriyi

Ізраїль прокоментував авіакатастрофу російського Іл-20 в Сирії

 • 11198 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Армії оборони Ізраїлю прокоментували авіакатастрофу Іл-20 в Сирії та висловили співчуття у зв'язку з загибеллю російських військовослужбовців. Заяву оприлюднено на офіційному Twitter-акаунті Армії оборони Ізраїлю (IDF), передає УНН.

"Ізраїль висловлює жаль щодо загибелі членів екіпажу російського літака, який був збитий сьогодні через сирійський зенітний вогонь. Ізраїль вважає, що режим Асада, чиї військові збили російський літак, повністю відповідальним за цей інцидент. Ізраїль також вважає Іран і терористичну організацію "Хезболла", відповідальними за цей нещасний випадок", - йдеться в повідомленні.

У IDF заявили, що в ніч на вівторок, 18 вересня, ізраїльські винищувачі були націлені на об'єкт сирійських збройних сил, з якого системи для виробництва летальної зброї повинні були бути передані від імені Ірану в "Хезболлу" в Лівані. Цю зброю планувалось використати для нападу на Ізраїль, заявили в Армії.

"Ізраїль буде ділитись всією відповідною інформацією з російським урядом для розгляду інциденту та підтвердження фактів у цьому розслідуванні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше посла Ізраїлю викликали до Міністерства закордонних справ РФ у зв'язку з ситуацією з російським літаком Іл-20, збитим в Сирії.

Як повідомляв УНН, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков у вівторок підтвердив, що російський військовий літак Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу