ukenru
izrayil-maye-pravo-zakhischatis-vid-iranu-mogerini

Ізраїль має право захищатись від Ірану – Могеріні

 • 8965 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила про те, що Європейський союз підтримує право Ізраїлю на самооборону в конфлікті з Іраном. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Європарламенту.

"Повідомлення про напад іранських військових з території Сирії на позиції ізраїльської армії, на які Ізраїль відреагував ударами у відповідь, викликають тривогу. Як неодноразово заявляв Євросоюз, Ізраїль має право захищатися. У той же час ми закликаємо всіх регіональних суб'єктів проявляти стриманість і уникати будь-якої ескалації, яка може ще більше підірвати стабільність в регіоні", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європа більше не може розраховувати на військову оборону США і повинна "взяти свою долю у свої руки".

Канцлер Німеччини також додала, що зараз багато великих глобальних конфліктів відбувається "на порозі Європи". ЄС стурбований ризиком війни між Ізраїлем та Іраном, Сирією. Незважаючи на те, що країни Європейського Союзу досягли прогресу в оборонному співробітництві, ці зусилля залишаються "на ранньому етапі".

Українські Національні Новини

Новини Світу