izrail-u-piatnytsiu-zvilnyt-39-palestynskykh-viazniv-cnn

Ізраїль у п'ятницю звільнить 39 палестинських в'язнів - CNN

 • 21241 переглядiв

У п'ятницю Ізраїль звільнить 39 палестинських в'язнів за угодою з ХАМАС, що збігається з поверненням заручників з Гази до Ізраїлю. Звільнені в'язні, у тому числі жінки і підлітки, як очікується, будуть перевезені до їхніх рідних міст на Західному березі після перевірки Червоного Хреста

39 палестинських ув'язнених буде звільнено у п'ятницю в межах угоди між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення заручників із сектору Газа, повідомив CNN ізраїльський чиновник, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, ув'язнених заберуть із двох в'язниць - Дамона та Мегіддо, розташованих на південний схід від Хайфи - і доправлять до в'язниці Офер, на південь від Рамаллаха на Західному березі, для остаточної перевірки з боку Червоного Хреста.

Звідти їх провезуть через найближчий пропускний пункт "Бейтунія" до своїх рідних міст і сіл на Західному березі.

Очікується, що до звільнених ув'язнених увійдуть жінки та підлітки чоловічої статі віком до 18 років.

Терміни звільнення незрозумілі, але ізраїльський чиновник заявив, що ув'язнених не буде звільнено доти, доки заручники з Гази не повернуться до Ізраїлю.

Очікується, що цих заручників, серед яких, як уже повідомив CNN, 13 жінок та дітей, буде звільнено о 16:00 за місцевим часом.

Чиновник повідомив, що заручники в'їдуть до Ізраїлю у двох місцях: через прикордонний перехід "Ніцана" з Єгиптом і через перехід "Керем Шалом" із сектору Газа.

Після повернення на територію Ізраїлю звільнених заручників буде доставлено на гелікоптері до двох лікарень неподалік Тель-Авіва, додав чиновник.

Нагадаємо

24 листопада о 7 годині ранку набуло чинності чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, укладене за посередництва Катару.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль у п'ятницю звільнить 39 палестинських в'язнів - CNN

     • 21241 переглядiв

    Негода залишила без світла міста і села у п'яти областях України

     • 16991 переглядiв

    55 країн підписали Декларацію ООН до 90-х роковин Голодомору

     • 18539 переглядiв

    Ще 1100 окупантів і 30 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 27393 переглядiв