ukenru
iz-rosiyskogo-polonu-vdalosya-zvilniti-desyatokh-inozemnikh-gromadyan

Із російського полону вдалося звільнити десятьох іноземних громадян

 • 191067 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що Україна звільнила з російського полону 10 іноземних громадян. Про це інформує УНН.

Цитата

"Нам вдалося звільнити десятьох іноземних громадян, які перебували в російському полоні. Свого часу ми обговорювали це з Борисом Джонсоном – він звертався по сприяння. Із американськими друзями теж", — сказав Президент.

Деталі

За словами Глави держави, додому повернуться: 5 громадян Великої Британії, 2 громадяни США, 1 громадянин Марокко і громадянин Швеції, 1 громадянин Хорватії.

"Ворог призначив їм вирок – довгий термін ув’язнення чи смертну кару. Ми врятували їм життя. Усі вони повернуться додому за посередництва Саудівської Аравії", — зауважив Президент.

Додамо

Громадяни Британії Шон Піннер та Ейден Аслін, а також громадянин Марокко Саадун Брагім, які воювали на боці України, потрапили в полон і були засуджені до страти в самопроголошеній "ДНР". Наразі чоловіки звільнені та перебувають у Саудівській Аравії. Відео з ними опублікувало державне інформагентство Саудівської Аравії.

Піннера, Асліна та Брагіма взяли в полон навесні, а в липні "суд" самопроголошеної "ДНР" звинуватив їх у найманстві та засудив до страти.

Раніше стало відомо, що всього з полону в самопроголошеній "ДНР" було звільнено за сприяння Саудівської Аравії десятьох іноземців — п'ятеро британців, марокканець, швед, хорват і двоє американців.

Нагадаємо

Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей.

Українські Національні Новини

Політика