ukenru
ivchenko-slugi-narodu-ruynuyut-balans-gilok-vladi-ta-vedut-krayinu-ne-tudi

Івченко: "Слуги народу" руйнують баланс гілок влади та ведуть країну не туди

 • 13692 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Заступник голови партії “Батьківщина”, народний депутат Вадим Івченко заявив, що провладна монобільшість в ритмі шаленого принтера веде країну не в тому напрямку, попутно знищуючи баланс гілок влади. Таку думку нардеп висловив в ефірі політичного ток-шоу "Межа", інформує УНН.

Цитата:

"Слуги народу" шаленим принтером ведуть країну не туди. Кожна влада повинна мати баланс і при всій повазі до всіх попередніх президентів – вони робили баланс. А баланс – це коли на чолі уряду стає реально визнана фахова людина. (…) Ось в чому проблема: ви (монобільшість - ред.) руйнуєте гілки влади тим, що привозите "самокатника" на посаду прем'єр-міністра, який не може сам ухвалювати рішень, не може сформувати інформаційне поле та підтримку певної реформи тощо", - заявив Івченко.

Деталі

Парламентар вважає, що єдиний спосіб досягти балансу гілок влади – це поставити на посаду прем'єр-міністра фахову та незалежну людину.

"Бо коли будуть згори, з Банкової, йому давати вказівки, а він буде казати: "ні, це мій імідж, мій авторитет і моя відповідальність, я не можу так зробити», тоді буде баланс між парламентом, урядом і Президентом. А коли Президент зацікавлений у тому, щоб поставити "самокатника", і ви всі ("Слуги народу" - ред.) швидко голосуєте "зеленими" кнопками – тоді й втрачається баланс", - переконаний Вадим Івченко.

Саме відсутність незалежної та продуктивної виконавчої гілки влади в Україні наразі, на думку нардепа, є головною причиною дисбалансу всього політичного курсу держави та соціально-економічної кризи в усіх галузях. 

Доповнення

Раніше нардеп Вадим Івченко поставив п’ять критично важливих питань до влади напередодні відкриття ринку землі. 

Українські Національні Новини

Політика