ukenru
ivchenko-okrim-samikh-ukrayintsiv-nikhto-ne-bude-borotisya-za-natsionalni-interesi-derzhavi

Івченко: окрім самих українців ніхто не буде боротися за національні інтереси держави

 • 15249 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Тільки Україна може постійно та послідовно захищати свої власні інтереси. Тому варто розуміти, що на геополітичній арені і Європа, і США мають свої стратегічно-політичні інтереси, які працюють виключно на їхню користь. Україні потрібно це враховувати й у захисті від агресора сподіватися більше на особисту спроможність і можливості. Таку думку в ефірі одного з телеканалів озвучив нардеп від "Батьківщини" Вадим Івченко, передає УНН.

Цитата:

"Тільки Україна здатна захистити свої національні інтереси. Нам не потрібно думати, яким чином будуть домовлятися Сполучені Штати з Росією, або мінятися на щось, бо стратегічно-політичні інтереси існують як в Сполучених Штатах, так і в Росії. І нам не потрібно думати, яким чином ми можемо впливати на політику європейців, бо європейці прагматичні, і вони чітко знають де політика, а де економіка і що потрібно зробити задля того, щоб громадяни ЄС не страждали. Нам потрібно думати про себе: що можемо зробити ми, як можемо захиститися ми, що ми можемо зробити в Україні, як ми можемо зупинити ворога, як ми можемо зупинити агресора і таке інше", - зауважив Івченко.

Деталі

Також нардеп підкреслив, що наразі в України немає жодних політичних важелів впливу, які могли б змусити Європу жорсткіше реагувати на агресію РФ в Україні.

"Це не питання наших звинувачень, це питання того, що в них є свої національні інтереси, і вони самі по-своєму знають як політично їх захищати, зокрема й – економічно", - наголосив Івченко.

Доповнення

Нагадаємо, народний депутат Івченко вважає, що держава повинна регулювати ціни на продукти для захисту своїх громадян. Державне регулювання досягається шляхом створення резервів і запасів, які допомагають "вирівнювати" ціни у випадку посухи чи інших катаклізмів у світі та в Україні. 

Раніше Івченко зареєстрував проект постанови про компенсацію населенню різниці в цінах на природний газ. Згідно з проектом постанови, уряд повинен компенсувати переплачені за газ кошти населенню вже з січня за рахунок субсидій. 

Українські Національні Новини

Політика