italiyska-kukhnya-z-ukrayinskikh-produktiv-v-ukrayini-startuvav-navchalniy-proyekt-dlya-viyskovikh-kukhariv-ta-vpo

"Італійська кухня - з українських продуктів": в Україні стартував навчальний проєкт для військових кухарів та ВПО

 • 547179 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. «Асоціація кулінарів України» започаткувала навчальний проєкт для військових кухарів та внутрішньо переміщених осіб, передає УНН.

Курс безплатний і передбачає теоретичну та практичну частину занять один раз на місяць. У межах навчання італійські шеф-кухарі поділяться досвідом приготування національних страв з українських продуктів.

«Проєкт розрахований на те, щоб навчити ВПО, військових, які хочуть здобути нові навички, нові знання в сфері гастрономії саме італійської кухні. Для того, щоб вони могли отримати або кращу роботу, вищу зарплату або навіть відкрити свій бізнес в тематиці італійської кухні. Важливий чинник – італійська кухня на українських продуктах. Ми будемо поєднувати італійські страви з українськими локальними продуктами», - коментує президент Асоціації кулінарів України Андрій Магалецький.

У межах проєкту навчаються дві групи по 15 осіб кожна. Загалом же італійські шефи будуть ділитися досвідом приготування італійських страв упродовж 7-ми місяців. Навчання відбувається в Кулінарному центрі МХП.

«Ми дуже раді бути частиною проекту з навчання кулінарної справи внутрішньо переміщених осіб і військових. У Кулінарному центрі МХП є для цього всі можливості: облаштовані кухні, професійне обладнання. Усе для того, аби італійські шефи могли передавати свої знання учасникам», - говорить директорка Кулінарного центру МХП Станіслава Котляренко, додаючи, що підтримка кулінарної спільноти України є однією з найголовніших цілей центру.

До однієї з груп долучилася учасниця від благодійного фонду «МХП-Громаді». Це Наталія Муштук, пекарка-кондитерка інклюзивної майстерні крафтового печива «Коржик», що перемогла в конкурсі бізнес-ідей для підприємців у громадах «Роби своє» за 2023 рік.

Про Кулінарний центр МХП

Кулінарний центр МХП – унікальний інноваційний простір із потужностями для всіх етапів створення нового продукту: від ідеї та тестового виробництва до дегустації у лабораторії сенсорного аналізу. Є одним із важливих напрямів трансформації МХП в кулінарну компанію.

Довідка

МХП - міжнародна компанія у сфері харчових, агротехнологій та ритейлу зі штаб-квартирою в Києві та виробничими потужностями в Україні та на Балканах (Perutnina Ptuj Group). Дочірні підприємства МХП працюють у Великій Британії, Саудівській Аравії, ОАЕ, країнах Балканського півострову та інших країнах ЄС. Нині компанія трансформується в кулінарну і виробляє якісні й смачні продукти харчування, що покращують життя споживачів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі