ukenru
italiya-vvodit-obovyazkovu-vaktsinatsiyu-covid-19-dlya-osib-starshe-50-rokiv

Італія вводить обов’язкову вакцинацію COVID-19 для осіб старше 50 років

 • 16775 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Італія має намір зробити вакцинацію COVID-19 обов'язковою для людей віком 50 років і старше у спробі послабити тиск на службу охорони здоров'я та знизити смертність від коронавірусу. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Згідно з проектом, цей захід набуде чинності 15 лютого і діятиме до 15 червня. Італія стане однією з небагатьох європейських країн, які зробили аналогічні кроки.

Ті, хто порушує правило, ризикують отримати штраф у розмірі від 600 до 1500 євро (1697,85 долара).

У законопроекті також йдеться, що з початку лютого до кінця березня лише люди, які мають докази вакцинації або нещодавнього зараження COVID-19, зможуть входити до державних установ, магазинів другорядної важливості, банків, поштових відділень та перукарень.

Заходи, які зараз перебувають на розгляді кабінету міністрів, викликали непорозуміння всередині багатопартійної коаліції Драгі.

Доповнення

З моменту початку пандемії, в країні зареєстровано понад 138 000 смертей від коронавірусу, що є другим за величиною показником у Європі після Великої Британії.

За останні два тижні в середньому гинули понад 150 людей на день, у середу загинула 231 особа, а у вівторок - 259 осіб.

У середу було зареєстровано 189 109 нових випадків зараження – це найвищий показник в Італії від початку пандемії.

Додамо

Уряд прем'єр-міністра Маріо Драгі вже зробив вакцинацію обов'язковою для вчителів та медичних працівників, і з жовтня минулого року всі працівники мали пройти вакцинацію або показати негативний результат перед виходом на робоче місце.

Відмова тягне за собою усунення від роботи без збереження заробітної плати, але не звільнення.

До слова, Австрія оголосила про плани зробити з наступного місяця обов'язкову вакцинацію для осіб віком від 14 років, а в Греції - з 16 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу