ukenru
italiya-ne-viznaye-rezultativ-nezakonnikh-rosiyskikh-referendumiv

Італія не визнає результатів незаконних російських "референдумів"

 • 111718 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Італія не визнає результати "референдумів" в окупованих областях України, заявив прем'єр-міністр Маріо Драгі у телефонній розмові з президентом України в четвер, передає УНН.

Деталі

У заяві італійського уряду йдеться, що йшлося про ситуацію на місцях та "незаконних референдумах", проведених російською федерацією в сепаратистських районах Донецької та Луганської областей, а також у частинах Запоріжжя та Херсона, що контролюються росією.

Прем'єр-міністр Маріо Драгі, запевнив президента України Володимира Зеленського, що Італія не визнає результатів "референдумів", і підтвердив незмінну підтримку Римом української влади і народу у всіх сферах, йдеться в заяві.

Доповнення

"Референдуми" були широко засуджені міжнародною спільнотою, а європейські країни та США назвали їх "фікцією" і заявили, що вони не будуть визнані.

У 2014 році аналогічний референдум, проведений після захоплення Кримського півострова росією, зустріли з осудом.

Драгі буде прем'єр-міністром Італії доти, доки ультраправий лідер Джорджія Мелоні, чия партія вийшла переможцем на недільних загальнонаціональних виборах, не буде залучена до формування нового уряду приблизно наприкінці жовтня.

Мелоні підтвердила свою підтримку України.

Однак її партнери з коаліції - Маттео Сальвіні та колишній прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі давно мають зв'язки з Москвою.

Українські Національні Новини

Новини Світу