ukenru
isw-ukrayinski-viyskovi-dosyagayut-znachnikh-uspikhiv-na-khersonschini

ISW: українські військові досягають значних успіхів на Херсонщині

 • 164809 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. ЗСУ досягають значних успіхів у Херсонській області, водночас продовжуючи просування в Харківській і Луганській областях. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

ISW наголошує, що українські військові звільнили кілька населених пунктів на східному березі річки Інгулець, змусивши окупантів відступити у напрямку Херсона. Також ЗСУ продовжували просуватися на південь уздовж Дніпра і розірвали дві російські наземні лінії зв'язку на півночі Херсонської області, змусивши росіян відступити на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області в напрямку району Берислава.

Українські сили також продовжували просуватися в східній частині Харківської області на захід від Сватового, просуваючись за річку Оскіл і все більше загрожуючи російським позиціям у Луганській області, пише ISW.

Окупанти 4 жовтня продовжували завдавати артилерійських, авіаційних і ракетних ударів на захід від Гуляполя, у Дніпропетровській і Миколаївській областях. Також російські війська продовжили наземні атаки в Донецькій області.

Нагадаємо 

Українські військові підтвердили звільнення восьми населених пунктів Херсонської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП