istorichniy-zimoviy-shtorm-obrushivsya-na-veliki-mista-kaliforniyi

Історичний зимовий шторм обрушився на великі міста Каліфорнії

 • 1557301 переглядiв

Деталі

Національна метеорологічна служба заявила, що це один із найсильніших штормів, що коли-небудь обрушувався на Південну Каліфорнію, і навіть незважаючи на те, що сила вітру і дощу зменшилася, він продовжує справляти значний вплив.

Попередження про хуртовини в горах досі діють, а попередження про повені охопили регіон, але синоптики передбачають, що шторм вщухне наприкінці дня.

За даними PowerOutage.us, після кількох днів сильних вітрів, повалених дерев та обірваних проводів понад 117 тисяч споживачів комунальних послуг у Каліфорнії залишилися без електрики. А міжштатна автомагістраль 5, головна магістраль західного узбережжя з півночі на південь, залишається закритою через сильний снігопад і льод на перевалі Теджон через гори на північ від Лос-Анджелеса.

Загальна кількість опадів за кілька днів станом на ранок суботи включала приголомшливі 200 см снігу на курорті Маунтін-Хай у горах Сан-Габріель на північний схід від Лос-Анджелеса і до 160 см далі на схід у Сніжній долині в горах Сан-Бер.

"Вже були повідомлення про те, що на деяких з більш високих піків випало від 60 до 90 см, і ми очікуємо додаткові 30 см, можливо, 60 см, додаткового снігопаду протягом решти дня", - сказав метеоролог Національної метеорологічної служби.

Річка Лос-Анджелес та інші водні шляхи, які зазвичай течуть цівкою або пересихають більшу частину року, нині вирує.

За повідомленням CBS Los Angeles, в районі Валенсії на півночі округу Лос-Анджелес три автобудинки були віднесені до річки Санта-Клара після обвалення насипу. На той час усередині нікого не було, і ніхто не постраждав.

Рано вранці у суботу всі пляжі округу Лос-Анджелес були закриті через удари блискавки.

Центр прогнозування погоди Національної метеорологічної служби прогнозує сильний снігопад над Каскадними горами та Сьєрра-Невадою протягом вихідних.

Національний парк Йосеміті в Центральній Каліфорнії оголосив, що його буде закрито до середи через сувору погоду.

Очікується, що система низького тиску також принесе сильні дощі та сніг у південній частині Невади до полудня суботи та на північному заході Арізони у суботу ввечері та в неділю вранці.

Попередження про лавини було випущено для віддалених районів Сьєрра-Невади навколо озера Тахо, яке знаходиться на кордоні Каліфорнії та Невади. За словами синоптиків, в Аризоні найсильніший снігопад очікується з кінця суботи до полудня неділі.

Сніг у вихідні також прогнозувався в деяких частинах верхнього Середнього Заходу на північному сході, з осередками крижаного дощу над деякими районами центральних Аппалачів. Очікується, що шторм досягне центральних високих рівнин до вечора неділі.

Щонайменше троє людей загинули внаслідок шторму.

STILL SNOWING: I-5 Grapevine continues to see heavy winter conditions at Apple Canyon near Pyramid Lake in @CountyofLA. Closure is from Parker Rd to Grapevine Rd. @CaltransDist7 continues to work around the clock to clear roadways, drains and debris. pic.twitter.com/h4uusTYpWB

— Caltrans District 7 (@CaltransDist7) February 25, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал

     • 1443559 переглядiв