istorichna-ugoda-izrayil-prodav-finlyandiyi-praschu-davida

Історична угода: Ізраїль продав Фінляндії "Пращу Давида"

 • 786333 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Ізраїль уклав угоду на 317 мільйонів євро щодо продажу системи протиповітряної оборони «Праща Давида» Фінляндії. Про це повідомляє прес-служба Міноборони Ізраїлю, передає УНН.

Деталі

Генеральний директор Міністерства оборони Ізраїлю генерал-майор Еял Замір підписав угоду про продаж Фінляндії системи протиповітряної оборони «Праща Давида», вартість якої оцінюється в 317 мільйонів євро.

У заході підписання взяли участь посол Фінляндії в Ізраїлі Ніна Нордстрьом, аташе з питань оборони Фінляндії в Ізраїлі полковник Оула Астельокі та інші високопосадовці двох країн.

Довідково

"Праща Давида" (на івриті "Шарвіт ксамім", "Чарівна паличка") є однією з провідних у світі, зокрема використовується для перехоплення передових загроз, включаючи балістичні ракети, крилаті ракети, літаки та безпілотники.

Стверджується, що система продемонструвала високоефективні можливості під час військових дій, у ряді складних сценаріїв.

Також відомо, що окрім "Пращі Давида", небо над Ізраїлем захищають інші системи. Серед них: ППО "Залізний купол", яка перехоплює ракети малої дальності, а також система ПРО "Хец" ("Стріла"), що призначена для ураження балістичних ракет і ракет великої дальності.

Нагадаємо

Ізраїль першим у світі збив балістичну ракету в космосі.

Щоб збити балістичну ракету за межами атмосфери Землі, ізраїльські ВПС використали свою систему протиракетної оборони Arrow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські літаки атакували цілі в Сирії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Історична угода: Ізраїль продав Фінляндії "Пращу Давида"

     • 786333 переглядiв

    На Сумщині прикордонники знешкодили черговий FPV-дрон

     • 117599 переглядiв

    Негода у Києві: є підтоплення у трьох районах

     • 255620 переглядiв

    Ранковий удар по Херсону: окупанти вбили 64-річного чоловіка

     • 111842 переглядiв

    Не приліт: у Харкові стався вибух на АЗС

     • 143240 переглядiв