ukenru
ispaniya-frantsiya-ta-nimechchina-visunuli-ultimatum-maduro

Іспанія, Франція та Німеччина висунули ультиматум Мадуро

 • 11868 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У суботу, 26 січня, Іспанія, Франція і Німеччина висунули лідерові Венесуели Ніколасу Мадуро ультиматум, заявивши, що визнають лідера опозиції Хуана Гуайдо президентом, якщо Мадуро протягом восьми днів не призначить вибори, передає УНН з посиланням на AFP.

"Якщо протягом восьми днів у Венесуелі не будуть проведені чесні, вільні і прозорі вибори, Іспанія визнає Хуана Гуайдо президентом Венесуели", - заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, виступаючи на одному з телеканалів.

Президент Франції Еммануель Макрон наслідував його приклад в Twitter, заявивши, що "народ Венесуели повинен мати можливість вільно визначати своє майбутнє". Це зробила і прес-секретар уряду Німеччини Мартіна Фітц.

Узгоджені заяви є найбільш чітко заявленою позицією серед інших країн ЄС, поки блок з 28 членів намагається виробити спільну заяву щодо своєї позиції про ситуацію в Венесуелі.

Нагадаємо, лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо раніше заявив, що має намір домагатися проведення в країні вільних виборів.

Раніше влада США, Аргентини, Бразилії і генеральний секретар Організації американських держав (ОАД) Луїс Альмагро заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Українські Національні Новини

Новини Світу