ukenru
ismayil-khaniya-pereobraniy-na-drugiy-termin-golovoyu-ugrupuvannya-khamas

Ісмаїл Ханія переобраний на другий термін головою угрупування ХАМАС

 • 34929 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Ісмаїл Ханія був обраний на другий термін в якості голови ХАМАС, палестинського екстремістського угруповання, яке контролює сектор Газа. Про це інформує УНН з посиланням на Аlarabiya News.

Цитата

"Брат Ісмаїл Ханія був переобраний главою політичного офісу руху вдруге, - сказав один з офіційних осіб ХАМАС. - Його термін триватиме чотири роки".

Деталі

Ханія, лідер угрупування ХАМАС з 2017 року, контролював її політичну діяльність протягом кількох збройних зіткнень з Ізраїлем, включаючи 11-денний конфлікт в травні, в результаті якого загинули більше 250 осіб в Газі і 13 осіб в Ізраїлі. Ханія був правою рукою засновника ХАМАС шейха Ахмеда Ясіна.

Ханія очолив прихід ХАМАСу в політику в 2006 році, коли вони несподівано перемогли на парламентських виборах в Палестині завдавши поразки партії ФАТХ на чолі з президентом Махмудом Аббасом.

Ханія став прем'єр-міністром незабаром після перемоги в січні 2006 року, але міжнародне співтовариство не на боці ХАМАСу, який вважається терористичною організацією в Сполучених Штатах, Ізраїлі та Європейському Союзі.

Додамо

Після нетривалої громадянської війни ХАМАС захопив Газу у палестинській адміністрації, в якій домінує ФАТХ, яка обмежила самоврядування на окупованому Ізраїлем Західному березі, в 2007 році. З тих пір Ізраїль веде блокаду Гази, посилаючись на погрози з боку ХАМАС.

Українські Національні Новини

Новини Світу