ukenru
islandiya-stala-pershoyu-krayinoyu-v-yevropi-yaka-znyala-vsi-koronavirusni-obmezhennya

Ісландія стала першою країною в Європі, яка зняла всі коронавірусні обмеження

 • 31941 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Ісландія стане першою країною в Європі, яка скасує всі обмеження Covid-19 вже цієї суботи, відмовившись від масок і соціального дистанціювання. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Daily Mail.

Деталі

Країна зніме всі свої внутрішні обмеження в суботу відповідно до рекомендацій головного епідеміолога Торольфура Гунасона.

Діючі в Ісландії обмеження Covid-19, які включають обмеження на збір до 300 осіб, обов'язкове використання маски для певних видів діяльності і дистанцію в один метр, будуть зняті з опівночі.

"Ми відновлюємо суспільство, в якому звикли жити і до якого прагнули", - сказав міністр охорони здоров'я країни Свандіс Сваварсдоттір.

За словами Сваварсдоттіра, Ісландія, ймовірно, стане першою країною в Європі, яка зніме всі обмеження на коронавірус.

Вчора головний епідеміолог Торольфур Гунасон висловив надію, що Ісландії більше ніколи не доведеться вводити жорсткі заходи по боротьбі з коронавірусом.

"Ми можемо очікувати випадкового зараження, що не повинно нас дивувати, оскільки є люди, які не були вакциновані, хоча нам вдалося вакцинувати левову частку країни".

Контекст

З 1 липня мандрівникам з діючими сертифікатами про вакцинацію проти Covid-19 більше не потрібно буде проходити тестування на кордонах Ісландії.

Те ж саме буде застосовуватися до дітей, що народилися в 2005 році або пізніше, а це означає, що їм більше не потрібно буде пред'являти негативний результат ПЛР після прибуття в Ісландію.

Мандрівники, які не можуть пред'явити дійсне свідоцтво про вакцинацію, все одно повинні будуть пред'явити негативний результат ПЛР, пройти тестування та п'ятиденний карантин. Правила будуть переглянуті і, при необхідності, змінені 15 серпня.

Уряд заявив, що 87% ісландців отримали свою першу дозу вакцини проти Covid-19, що, за його твердженням, є найвищим показником серед країн Європи.

Всього в країні було введено 386 715 доз вакцини Covid-19, в той час як 258 852 жителів отримали принаймні одну дозу, а 177 540 людей були повністю вакциновані.

Зараз в країні з населенням 360 000 людей рівень інфікування становить всього 1,6 на 100 000 жителів.

Доповнення

За даними Міністерства охорони здоров'я країни, пріоритетність вакцини була скасована раніше на цьому тижні, і уколи від Covid-19 будуть видаватися відповідно до тих же правил, що і інші інфекційні захворювання.

Процес тестування у Ісландії дав північним островам унікальне уявлення про поведінку вірусу і дозволив їм в цілому протистояти великомасштабній ізоляції, подібної тим, які спостерігаються на континенті.

На початку пандемії в квітні минулого року в країні була найвища частка випадків коронавірусу в світі.

Ісландії вдалося швидко взяти під контроль свою першу хвилю за допомогою тестування і відстеження контактів, і до травня 2020 роки люди почали оголошувати країну "вільною від коронавірусу".

Але до кінця літа на Ісландію обрушилася більш агресивна коронавірусу після того, як два туриста з позитивним результатом тесту порушили правила ізоляції.

Скандинавська країна ввела суворі заходи на своїх кордонах після спалаху, включаючи обов'язкове тестування в аеропорту і карантин пасажирів після прибуття.

Вважається, що комбінація факторів дала Ісландії перевагу в боротьбі з Covid-19, в тому числі їх віддаленість, повагу громадськості до наукових знань і можливості екстреного реагування.

Українські Національні Новини

Новини Світу