ukenru
ironiya-doli-dva-ukrayinski-telekanali-pereviryat-cherez-translyatsiyu-radyanskikh-filmiv

"Іронія долі": два українські телеканали перевірять через трансляцію радянських фільмів

 • 12800 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалам "Інтер" та "СТБ" за трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це йдеться в заяві Національної ради, оприлюдненій 11 січня, передає УНН.

"Національна рада 11 січня ухвалила рішення призначити позапланові перевірки ПрАТ "Телеканал "Інтер", м. Київ, і ПрАТ "Міжнародний медіа центр – СТБ", м. Київ, за трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - йдеться в заяві.

Телеканалу "Інтер" позапланова перевірка призначена за новорічну трансляцію фільмів за участі Олега Табакова і Валентини Тализіної "Москва сльозам не вірить" і "Іронія долі, або З легкою парою!", показ яких зафіксовано моніторингом Національної ради в період з 30 грудня 2017 року по 1 січня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність для артистів, які виступають у РФ

Телеканалу "СТБ" перевірка загрожує через показ фільмів "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика", "Іронія долі, або З легкою парою!", "Москва сльозам не вірить", "Любов і голуби" за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова і Олександра Михайлова, зафіксований Нацрадою в періоди 15, 17 – 19, 22, 29 та 31 грудня 2017 року, а також 1 січня 2018 року.

Після проведення позапланових перевірок Національна рада ухвалить відповідні рішення. Крім того, для того, щоб розглянути ситуацію комплексно, регулятор вирішив звернутися до телеканалів з вимогою надати записи святкових ефірів і за іншими ліцензіями – ефірною та супутниковою, сказано в заяві.

Демонстрування фільмів, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці є ознакою порушення вимог абзацу 10 частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Українські Національні Новини

Суспільство