ukenru
irlandiya-mozhe-vistaviti-armiyu-na-kordoni-u-razi-zhorstkogo-brexit

Ірландія може виставити армію на кордоні у разі жорсткого Brexit

 • 10515 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Військові можуть повернутися на кордон з Північною Ірландією, якщо Brexit ускладниться – про це заявив ірландський прем’єр-міністр Лео Варадкар, повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

За словами Варадкара, у найгіршому випадку кордон доведеться посилити "людьми у формі" – військовими або поліцією, а також камерами, спеціальною інфраструктурою тощо.

"Проблема в тому, що в контексті ірландської політики та історії ці речі все ускладнять", - сказав прем’єр, маючи на увазі розділ країни та конфлікти, що відбувались у ХХ столітті.

Ірландія заявляла, що буде важко уникнути встановлення жорсткого кордону з Північною Ірландією у випадку виходу Великої Британії з Євросоюзу без угоди.

Відкритий кордон є наслідком Белфастської угоди 1998 року, за якою припиняєтся протистояння між північними пробританськими юніоністами та ірландськими націоналістами, що прагнуть об’єднати країну.

Раніше УНН повідомляв, що Ірландія планує розглядати спеціальні законопроекти на випадок жорсткого Brexit

Нагадаємо, вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди з блоком вважається найбільш ймовірним сценарієм попри небажання більшості нижньої палати парламенту королівства. 

Українські Національні Новини

Новини Світу