ukenru
irina-vereschuk-rozpovila-pro-politikiv-yaki-yiyi-nadikhayut

Ірина Верещук розповіла про політиків, які її надихають

 • 60366 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Народний депутат та кандидат у мери Києва Ірина Верещук назвала осіб, які її надихають, передає УНН із посиланням на відеоповідомлення, викладене Верещук у Facebook.

Мова, зокрема, про Вінстона Черчілля - прем'єр-міністра Великої Британії у роки Другої світової війни. Черчілль надихає Верещук впевненістю у собі. Це людина, яка вміла долати життєві труднощі, каже Верещук.

"Це та людина і та історична постать, яка крізь десятиліття надихає, мабуть, не тільки мене одну", - додала вона.

Також Верещук надихає п’ятий прем'єр-міністр Ізраїлю Голда Меїр.

"Жінка, яка вважається великою киянкою – вона жила у дитинстві у Києві, а потім побудувала державу Ізраїль. Голда Меїр надихає мене своєю твердістю, непоступливістю і самопожертвуванням. Це людина, яка віддала всю себе будівництву держави Ізраїль", - розповіла Верещук.

Крім того, Верещук надихає Омелян Ковч. Це греко-католицький священик, який у роки Другої світової війни ціною свого життя видавав свідоцтва про хрещення євреям, уточнила вона.

"Він був заарештований німцями. Але його подвиг мене досі надихає. Я багато читала про його біографію, про його внутрішній світ. Він був переконаний, що робить правильно, і за це заплатив своїм життя", - каже Верещук.

А ще Верещук надихає Ліна Костенко.

"Її поезія, талант... Але найбільше, що дуже важливо для мене – вона вміє говорити навіть коли мовчить", - сказала політик.

Верещук додала, що щаслива від того, що має за честь працювати із трьома першими президентами України – Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Верещук каже, що її надихає їхня багатогранність.

"Як і спілкування із нашим діючим Президентом. Бо якщо з трьома першими президентами я в силу своєї громадської роботи спілкуюся, то з діючим Президентом ми спілкуємося вже у силу нашої політичної діяльності. І те, яким він є людяним, багатогранним і абсолютно талановитим – це дуже важливо для мене. Мені це дуже допомагає і мене це надихає", - розповіла вона.

Як відомо, місцеві вибори в Україні стартують 25 жовтня.

За оцінками експертів, Ірина Верещук складає чинному меру Віталію Кличку найнебезпечнішу конкуренцію, адже виходить з ним у другий тур виборчих перегонів.

Українські Національні Новини

Політика