ukenru
iranskogo-diplomata-viklikali-v-mzs-britaniyi-cherez-zatrimannya-tankera

Іранського дипломата викликали в МЗС Британії через затримання танкера

 • 7392 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Міністерство закордонних справ Великобританії у суботу, 20 липня, викликало для пояснень повіреного в справах Ірану в Лондоні у зв'язку з затриманням танкера під британським прапором компанії Stena Impero в Ормузькій протоці. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Коментуючи дії Ірану, глава МЗС великої Британії Джеремі Хант заявив, що Тегеран вибрав "небезпечний шлях дестабілізуючого поведінки" і пообіцяв дати жорстку відповідь, якщо танкер не буде звільнений.

Відзначимо, що на засіданні кризового комітету Cobra, яке відбулося в ніч на суботу, було прийнято рішення утриматися від військових заходів, і обмежитися дипломатичними.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що Іран може обрати "небезпечний шлях" "незаконної та дестабілізуючої" поведінки, після того, як його влада захопила танкер під прапором Великої Британії в Перській затоці.

Іран затримав британський танкер в Ормузькій протоці вночі 20 липня. Як заявив Корпус вартових ісламської революції, танкер Stena Impero порушував міжнародні правила судноплавства.

Українські Національні Новини

Новини Світу