ukenru
iranski-zapasi-zbagachenogo-uranu-perevischili-limit-yadernoyi-ugodi-zmi

Іранські запаси збагаченого урану перевищили ліміт ядерної угоди - ЗМІ

 • 10545 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Запаси збагаченого урану іранської республіки перевищили 300-кілограмовий ліміт, встановлений ядерною угодою. Про це повідомляє іранське агентство Fars, посилаючись на джерело, знайоме з останніми даними Міжнародного агентства з атомної енергії, передає УНН.

"Вимірявши збагачені матеріали Ірану минулої середи, інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) сьогодні знову зважили їх і заявили, що запаси Ірану перевищили 300 кг", - сказало джерело в понеділок.

Так, в кінці минулого місяця офіційний представник Організації з атомної енергії Ірану (AEOI) заявив, що Іран вже в чотири рази збільшив свої потужності з видобутку урану, попередивши, що країна за десять днів перевищить межу в 300 кілограмів, встановлений в 2015 році Спільним комплексним планом дій (СВПД).

Він попередив, що якщо європейці не виконають вимоги Ірану, Тегеран ще більше прискорить свої операції по урановому збагаченню.

Як повідомляв УНН, в сбботу в ЄС заявили, що нова платіжна система INSTEX, розроблена Францією, Німеччиною і Великою Британією і призначена для недоларових операцій з Іраном, розпочала роботу.

Українські Національні Новини

Новини Світу