ukenru
iran-zayaviv-scho-yomu-nichogo-prikhovuvati-vid-ukrayini-schodo-zbitogo-litaka-mau

Іран заявив, що йому нічого приховувати від України щодо збитого літака МАУ

 • 20578 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Ісламська Республіка Іран ніколи не намагалася приховати подробиці авіакатастрофи літака Міжнародних авіаліній України і порушити права сімей загиблих. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд, передає УНН з посиланням на IRNA.

Так, пише агентство, Бахарванд запевнив сім'ї загиблих, що дипломатичний апарат країни в координації та співпраці з усіма відповідними сторонами буде використовувати всі свої можливості і зусилля для захисту прав жертв.

Він також підкреслив рішучість Ірану покарати винних, а також виплатити компенсацію сім'ям жертв.

Як повідомляв УНН, раніше в МЗС України заявили, що в Тегерані в межах двосторонніх переговорів щодо катастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752 8 січня 2020 року, українська делегація змогла отримати від іранської сторони низку відповідей на ті запитання, які ставилися перед ними раніше.

Нагадаємо, рейс PS752 "Тегеран-Київ" (літак Boeing 737-800) "Міжнародних авіаліній України" зазнав аварії невдовзі після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня вранці. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Іранські війська 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об'єктом Ірану і був прийнятий за "ворожу ціль", а саме - за крилату ракету. При цьому, в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, у зв'язку з чим системи ППО країни були приведені в повну бойову готовність. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Українські Національні Новини

Політика