ukenru
iran-zayaviv-scho-viyskovi-navchannya-v-perskiy-zatotsi-buli-poperedzhennyam-dlya-izrayilyu

Іран заявив, що військові навчання в Перській затоці були попередженням для Ізраїлю

 • 15993 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Військові навчання, що проводилися Іраном цього тижня в Перській затоці, були покликані попередити Ізраїль, заявило в п'ятницю вище військове командування країни на тлі побоювань щодо можливих планів Ізраїлю завдати ударів по іранських ядерних об'єктах. Про це пише УНН з посиланням на Reuters та The Associated Press.

Деталі

Військові навчання Стражів ісламської революції, які включали запуск балістичних та крилатих ракет, завершилися у п'ятницю.

"Ці навчання мали дуже чітке послання: серйозне, справжнє... попередження про погрози влади сіоністського режиму остерігатися своїх помилок, - заявив начальник гвардії генерал Хоссейн Саламі. - Ми відрубаємо їм руки, якщо вони зроблять невірний крок… Відстань між фактичними операціями та військовими навчаннями – це лише зміна кутів запуску ракет".

Доповнення

Як повідомило у п'ятницю офіційне інформаційне агентство IRNA, воєнізовані формування Революційної гвардії Ірану випустили понад десяток балістичних ракет класу "земля-земля".

У повідомленні йдеться, що ракети успішно вразили одну мету одночасно. Державне телебачення Ірану показало пуски ракет у пустелі.

Іран уже демонстрував та запускав випробувальні ракети у минулому, заявляючи, що вони спрямовані на підвищення боєготовності своїх сил та випробування нової зброї.

Генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, начальник штабу збройних сил Ірану, сказав, що заплановані навчання стали відповіддю на нещодавні "масові, але безглузді погрози" Ізраїлю Ірану.

Контекст

Іран заявляє, що його балістичні ракети мають дальність дії 2000 км і здатні досягти ізраїльських та американських баз у цьому регіоні.

Ізраїль, який виступає проти спроб світових держав відродити ядерну угоду Тегерана 2015 року, давно загрожував воєнними діями, якщо дипломатія зазнає невдачі. Іран заявляє, що його ядерні амбіції мирні.

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц закликав світові держави не дозволяти Ірану тягнути час на ядерних переговорах, які перебувають на перерві на прохання Ірану і відновляться наступного понеділка.

Вважається, що Ізраїль – єдина близькосхідна країна з ядерним арсеналом.

Українські Національні Новини

Новини Світу