ukenru
iran-zaklikaye-turechchinu-do-negaynogo-pripinennya-viyskovoyi-operatsiyi-u-siriyi

Іран закликає Туреччину до негайного припинення військової операції у Сирії

 • 8158 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Представник МЗС Ірану Бахрам Касемі заявив, що Туреччині варто негайно припинити військову операцію в сирійському м.Афрін на північному заході Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Tasnim. 

“Іран уважно стежить за поточними подіями у сирійському місті Афрін і сподівається, що операція буде завершена негайно”, — йдеться в повідомленні Касемі, опублікованому інформаційним агентством.

“Продовження кризи в Афрін може спровокувати активізацію такфірскіх терористичних угруповань на півночі Сирії і розпалити полум’я війни і руйнувань у цій країні”, — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликають Туреччину до стриманості під час операції в Афріні

Крім того, Касемі підкреслив “необхідність збереження територіальної цілісності Сирії і поваги суверенітету країни”. Він також закликає Туреччину вдатися до політичного врегулювання сирійської кризи.

Як раніше повідомляв УНН, глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Франція просить скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ситуації в Сирії, в тому числі в Афрін. Голова МЗС Франції також наголосив на необхідності припинення вогню і забезпечення гуманітарного доступу в Сирії.

“Гута, Ідліб, Афрін — Франція просить скликати термінове засідання Ради безпеки ООН”, — написав він, додавши, що провів переговори на цю тему зі своїм турецької колегою.

Українські Національні Новини

Новини Світу