ukenru
iran-vidmovivsya-vid-peregovoriv-zi-ssha-schodo-yadernoyi-ugodi

Іран відмовився від переговорів зі США щодо ядерної угоди

 • 15289 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Іран відхилив пропозицію Європейського Союзу організувати прямі ядерні переговори з США, що може спричинити напружені стосунки між Тегераном та західними столицями. Про це пише УНН з посиланням на Wall Street Journal.

Деталі

Два високопоставлені західні дипломати заявили, що Іран поки що відмовився брати участь у переговорах, які організує ЄС, заявивши, що спочатку хоче гарантії того, що США скасують деякі санкції.

США заявили, що візьмуть участь у переговорах, однак Вашингтон відмовився від послаблення санкцій до очних переговорів з Іраном.

Дипломати заявили, що цей крок Тегерану може бути спробою отримати важелі впливу для подальших переговорів і, ймовірно, посилить напруженість у найближчі дні.

Довідково

Ядерна угода між Іраном і шістьма країнами (Великою Британією, Німеччиною, Китаєм, Росією, США і Францією) була підписана у 2015 році. Угода передбачала обмеження ядерної програми Ірану і тимчасові обмеження на продаж і закупівлю озброєнь в обмін на зняття з Тегерана міжнародних санкцій.

Нагадаємо

Іран збільшив обсяг запасів всупереч своїх зобов'язань згідно з ядерною угодою Спільного всеосяжного плану дій (СВПД). Про це з посиланням на конфіденційну доповідь, призначену для держав - учасників Ради керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). 

Іран знову висунув вимогу до Сполучених Штатів Америки, щоб вони першими повернулися до виконання багатосторонньої ядерної угоди 2015 року.

Українські Національні Новини

Політика