iran-poobitsyav-postaviti-rosiyi-dodatkovi-raketi-zemlya-zemlya-ta-droni-reuters

Іран пообіцяв поставити росії додаткові ракети "земля-земля" та дрони - Reuters

 • 223145 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Іран пообіцяв надати росії ракети "земля-земля" на додаток до більшої кількості безпілотників. Про це на умовах анонімності повідомили Reuters високопоставлені чиновники в Ірані, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що такої домовленості було досягнуто 6 жовтня, коли перший віцепрезидент Ірану Мохаммад Мохбер з делегацією прибули до Москви для перемовин про постачання зброї.

Цитата

“Росіяни запросили додаткові безпілотники та іранські балістичні ракети з підвищеною точністю, зокрема, ракети типу “Fateh-110” і “Zolfaghar” ”, — сказав агентству один з іранських дипломатів.

Цю інформацію підтвердив західний чиновник, заявивши, що між Іраном і росією існує угода про постачання балістичних ракет малої дальності класу «земля-земля», включаючи “Zolfaghar”.

Іранський дипломат відкинув твердження західних офіційних осіб про те, що передачі такої зброї порушують резолюцію Ради Безпеки ООН від 2015 року.

"Місце застосування цієї зброї не стосується постачальника. Ми не займаємо чиюсь сторону в українській кризі, як Захід. Ми хочемо покласти край кризі дипломатичним шляхом", – заявив дипломат.

Зі свого боку, кремль заперечує використання іранських безпілотників на території України. Прессекретар російського диктатора дмитро пєсков заявив, що кремль “не володіє інформацією про їх використання”.

Reuters зазначає, що поява іранських ракет на додачу до безпілотників в арсеналі Москви у війні з Україною, посилить напруженість у відносинах між Іраном і США та іншими західними державами.

У Європі зазначають, що росії стає дедалі важче виробляти зброю з огляду на санкції щодо її промислового сектору, і тому вона звертається до імпорту від партнерів, таких як Іран і Північна Корея.

“Вони (росіяни – ред.) хотіли купити сотні наших ракет, навіть середньої дальності, але ми відповіли, що незабаром можемо поставити кілька сотень необхідних їм ракет ближньої дії “Zolfaghar” і “Fateh 110”, класу “земля-земля”. Я не можу назвати вам точний час, але скоро, дуже скоро вони будуть відправлені двома-трьома партіями”, – сказало іранське джерело.

Додамо

США заявили в понеділок, що Іран бреше коли стверджує, що безпілотники іранського виробництва не використовуються росією у війні проти України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок заявив, що вніс на розгляд Президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні затвердили угоду про безвіз із Гватемалою

     • 151082 переглядiв