ukenru
iran-ne-zalishitsya-bayduzhim-yakscho-bude-dovedeno-scho-yogo-bezpilotniki-vikoristovuyutsya-rosiyeyu

Іран "не залишиться байдужим", якщо буде доведено, що його безпілотники використовуються росією

 • 369181 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Іран не залишиться байдужим, якщо буде доведено, що його безпілотники використовує росія у війні в Україні, заявив у понеділок іранським державним ЗМІ міністр закордонних справ Хосейн Амірабдоллахян, передає УНН.

Цитата

"Якщо нам доведуть, що іранські безпілотники використовуються в українській війні проти людей, ми не повинні залишатися байдужими", - сказав Амірабдоллахян, додавши, що оборонна співпраця між Тегераном та Москвою продовжуватиметься.

Додамо

Підозри про те, що Іран може постачати росії безпілотники, висловлювалися кілька місяців тому. Наприкінці серпня уряд США послався на дані розвідки, які передбачали, що Москва намагалася придбати іранські безпілотники для війни в Україні, особливо тому, що вона більше не могла робити свої власні через західні санкції, що зробило придбання ключових компонентів надзвичайно складним процесом.

росія придбала іранські безпілотники Qods Mohajer-6. Безпілотний бойовий дрон може мати корисне навантаження до 40 кг на швидкості до 200 км/год. Крім того, були закуплені дрібніші дрони HESA Shahed 136 з дальністю польоту до 2500 кілометрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу