iran-aktivno-rozpalyuye-viynu-nazhivayuchis-na-ogidnikh-napadakh-rosiyi-velika-britaniya-zaprovadila-sanktsiyi-proti-tegeranu

Іран активно розпалює війну, наживаючись на огидних нападах росії : Велика Британія запровадила санкції проти Тегерану

 • 244349 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Велика Британія запроваджує нові санкції щодо іранських фізичних та юридичних осіб, відповідальних за постачання до росії безпілотників-камікадзе, які використовувалися для бомбардувань України, передає УНН з посиланням на МЗС.

Цитата

"росія використовує безпілотники для нападу як на цивільні цілі, так і на об'єкти критичної інфраструктури у Києві та по всій Україні з наміром відключити українське населення від електрики, опалення та води", - йдеться в повідомленні.

"Поставляючи ці безпілотники, Іран активно розпалює війну, наживаючись на огидних нападах росії на українських громадян та посилюючи страждання людей та руйнуючи критично важливу інфраструктуру. І росія, і Іран порушують резолюцію Ради Безпеки ООН, яка контролює передачу цієї зброї з Ірану", - додали в МЗС.

Деталі

Санкції націлені на осіб та бізнес, які особисто відповідають за надання безпілотників, які використовувалися в цих варварських ударах.

А саме:

  • Генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері - голова Генерального штабу збройних сил, який займався підрозділами армії, які постачали до росії безпілотники. Багері підлягає заморожуванню активів та забороні на поїздки.
  • Бригадний генерал Сейєд Ходжатолла Курейші - ключовий іранський переговорник в угоді, за якою росія отримала безпілотники іранського виробництва. Курейші підлягає заморожуванню активів та забороні на поїздки.
  • Бригадний генерал Саїд Агаджані - голова Корпусу вартових ісламської революції (КСІР), підрозділи іранських збройних сил. Повідомлялося, що КСІР перебував на тимчасово окупованих територіях України, консультуючи російські сили про те, як діяти, використовувати дрони. Агаджані підлягає заморожуванню активів та заборони на поїздки.
  • Shahed Aviation Industries - іранський виробник безпілотників Shahed, які використовували росія під час її незаконного вторгнення в Україну. Shahed Aviation Industries підлягає заморожуванню активів.
  • В МЗС повідомили, що власна російська оборонна компанія і виробник безпілотників Кронштадт намагається підтримувати виробництво з тих пір, як були введені санкції (24 березня 2022 р.), при цьому холодильники і посудомийні машини розбираються для створення військової техніки, танки радянської епохи також були відправлені на передову, оскільки вони намагаються обслуговувати свою військову техніку.

    Доповнення

    Велика Британія раніше внесла до списку близько 300 іранських фізичних та юридичних осіб за їх роль у поширенні зброї, порушення прав людини та тероризмі. До них відносяться ті, хто бере участь в іранській програмі безпілотних літальних апаратів, у тому числі Міністерство логістики збройних сил Міністерства оборони Ірану та Іранська організація авіаційної промисловості та її дочірні компанії, у тому числі Іранська авіабудівна компанія та Qods Aviation Industry, а також окремі особи, включаючи Аміра Хаджізаде, командувача повітряно-космічними силами КВІР.

    Іран має один з найбільших і найрізноманітніших арсеналів безпілотників і ракет на Близькому Сході і продовжує підвищувати складність, дальність та точність своїх систем озброєння. Він також має давній досвід поширення безпілотників, ракет та ракетних технологій, у тому числі серед недержавних суб'єктів. Ракети та безпілотники перебувають під контролем Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

    Дії Ірану та Росії порушують резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН, яка передбачає, що передача з Ірану або до Ірану певних предметів вимагає попереднього схвалення Ради Безпеки.

    У відповідь на незаконне вторгнення росії в Україну Велика Британія та інші міжнародні партнери запровадили найсуворіший пакет санкцій, який будь-коли застосовувався до великої економіки. Велика Британія запровадила санкції щодо понад 1200 фізичних та 120 юридичних осіб з початку вторгнення, а також запровадила безпрецедентні торговельні заходи.

    Українські Національні Новини

    Новини Світу

      Популярні

      Новини по темі