ukenru
irakski-viyska-vidbili-sche-odin-rayon-mosula

Іракські війська відбили ще один район Мосула

 • 8208 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Іракська армія зайняла в середу, 1 березня, район Ваді-аль-Хаджар в західній частині другого за величиною міста країни Мосула, передає УНН з посиланням на Iraqi News.

Таким чином, Збройні сили Іраку досягли чергового успіху в операції по очищенню Мосула від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська Держава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іракські сили відрізали бойовикам останній вихід з Мосула

Більше тижня тому урядова армія почала операцію по звільненню від ІД правобережної частини міста. До теперішнього часу урядові війська контролюють три райони західного Мосула, який є головним оплотом ІД в Іраку.

Військове командування Іраку також оголосило, що встановило повний контроль над стратегічно важливим шосе "ворота Сирії", яке пов'язує Мосул з розташованим від нього в 60 км містом Талль-Афар і далі з сирійською кордоном.

Командування іракської армії прогнозує, що операція з очищення від ІД західної частині Мосула займе близько шести місяців.

Нагадаємо, іракські війська при підтримці курдських повстанців взяли під контроль східну частину Мосула на лівому березі річки Тигр в січні, через сто днів після початку наступу на місто в жовтні минулого року.

Українські Національні Новини

Новини Світу