irak-vislav-shvedskogo-posla-u-vidpovid-na-spalennya-koranu

Ірак вислав шведського посла у відповідь на спалення Корану

 • 233664 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Ірак висилає з країни шведського посла в Багдаді, а також відкликає тимчасового повіреного у справах республіки в Стокгольмі. Про це йдеться в офіційній заяві прем'єр-міністра Іраку Мухаммеда ас-Судані, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що таке рішення було ухвалене після протестів в Іраку, які почалися після спалення Корану в Швеції.

«Прем'єр-міністр наказує Міністерству закордонних справ відкликати тимчасового повіреного у справах Іраку з Посольства Республіки Ірак у столиці Швеції Стокгольмі. Він також направив послу Швеції в Багдаді прохання покинути територію Іраку у відповідь на неодноразовий дозвіл шведського уряду спалювати Благородний Коран, ображати ісламські святині та спалювати прапор Іраку», — йдеться у повідомленні.

Контекст

У кінці червня у Стокгольмі відбулася акція зі спаленням Корану з дозволу поліції. Прем'єр-міністр Швеції заявив сказав, що дозвіл шведської поліції спалити Коран у Стокгольмі є законним, але недоречним.

Також була міжнародна реакція на такі події. Зокрема Марокко відкликало свого посла, а в Афганістані призупинили діяльність посольства Швеції. Водночас у самій Швеції люди почали подавати нові заявки до поліції на спалення Корану.

Натомість у четвер вранці, 20 липня, у столиці Іраку — Багдаді — обурені іракці захопили будівлю посольства Швеції та підпалили її. МЗС Швеції назвало те, що сталося, порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, а також поклало відповідальність за це на владу Іраку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Негода на Балканах забрала життя вже 6 людей

     • 267659 переглядiв