ukenru
irak-povernuv-pid-sviy-kontrol-tretinu-zakhidnogo-mosula

Ірак повернув під свій контроль третину західного Мосула

 • 11420 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Іракські сили безпеки відбили більш ніж третину західного Мосула від терористів "Ісламської держави". Про це AFP повідомив генерал-майор штабу іракських військ Маан аль-Сааді, передає УНН.

"Близько третини правого берега (західного Мосула) знаходиться під контролем наших підрозділів," - сказав генерал-майор Маан аль-Сааді.

Зазначимо, що іракські сили 19 лютого почали операцію по поверненню західного Мосула, який є найбільш заселеною територією під контролем "Ісламської держави".

Терористичне угруповання "Ісламська держава" спустошили великі райони на північ і захід від Багдада в 2014 році, але іракські сили за підтримки США під керівництвом повітряних ударів та іншої підтримки з тих пір повернули під контроль більшу частину території, яку вони втратили.

Іракські сили почали масштабну операцію по поверненню Мосулу в жовтні, тоді їм вдалося відбити східну частину міста.

Як повідомляв УНН, 7 березня урядові іракські війська взяли під контроль головне відділення центрального банку в Мосулі, будівлю, яку угруповання "Ісламська держава" використовувало як суд, а також головний комплекс урядових будівель у місті.

Українські Національні Новини

Новини Світу