ukenru
irak-batko-zadushiv-mistsevu-zirki-youtube-lyudi-viyshli-na-protesti

Ірак: батько задушив місцеву зірку YouTube, люди вийшли на протести

 • 1805127 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Іракські активісти, вимагають ухвалення закону проти домашнього насильства, через кілька днів після того, як місцева зірка YouTube була задушена своїм батьком у вбивстві, яке обурило консервативну країну. Про це пише УНН посилаючись на AFP.

Деталі

22-річна Тібу аль-Алі була вбита своїм батька 31 січня в південній провінції Дівані, повідомив у п'ятницю офіційний представник міністерства внутрішніх справ Саад Маан у Твіттері.

Маан зазначив, що була спроба виступити посередником між молодою жінкою та її родичами, щоб вирішити «сімейну суперечку». Пізніше батько здався поліції та зізнався у вбивстві доньки.

У неділю сили безпеки не дозволили активістам провести демонстрацію біля будівлі Вищої судової ради країни. Деякі тримали плакати з написами «Припиніть вбивати жінок» та «Вбивця Тіби має бути притягнутий до відповідальності».

Тіба аль-Алі жила в Туреччині з 2017 року і перебувала з візитом в Іраку, коли її вбили, повідомив AFP співробітник служби безпеки. У Туреччині, публікуючи відео зі свого повсякденного життя, вона отримали тисячі підписників на YouTube, де часто з'являвся її наречений.

Друг Алі поділився у соціальних мережах записами розмов з батьком, розгніваним тим, що вона жила в Туреччині. У записі вона також звинувачує брата у сексуальних домаганнях.

Українські Національні Новини

Новини Світу