ukenru
inzheneri-rozrobili-gnuchkiy-akumulyator-dlya-rozumnogo-odyagu

Інженери розробили гнучкий акумулятор для “розумного” одягу

 • 11111 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Рішення підготували вчені університету Колумбії. Акумулятор буде не тільки гнучким та здатним розтягуватися, але й зможе витримати десятки циклів прання. Про це повідомляє УНН з посиланням на New Atlas.

Цитата

“Носима електроніка — великий ринок, і еластичні акумулятори необхідна для його розвитку частина. Проте до сьогодні такі акумулятори не можна було прати. Ця здатність є критичною у випадку, якщо вони повинні відповідати вимогам для щоденного використання”, — заявив автор дослідження доктор Нгок Тан Нгуєн.

Деталі

Для розробки довелося відмовитись від рішень на літій-іонній основі. Натомість використовуються недорогі та безпечні марганцево-цинкові акумулятори — крихітні структури інтегруються в полімер для формування ультратонких еластичних шарів, що об’єднуються в єдину тканину для використання у готовому продукті.

Відомо, що акумулятор можна розтягнути вдвічі від його вихідної довжини, він зберігає 75% ємності після 500 циклів зарядки та витримує до 39 прань у машинах побутового і комерційного призначення.

Очікується, що собівартість нових АКБ буде близька за ціною до стандартних акумуляторів з аналогічними характеристиками під час випуску у промислових масштабах.

Українські Національні Новини

Технології