ukenru
interpol-rekomenduvav-krayinam-uchasnitsyam-ignoruvati-zapiti-rosiyi

Інтерпол рекомендував країнам-учасницям ігнорувати запити Росії

 • 10241 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Центральне бюро Інтерполу направило попередження всім країнам-членам міжнародного поліцейського союзу про те, що Росія в односторонньому порядку не має права використовувати канали організації для переслідування власних цілей, порадивши ігнорувати запити російської влади. Про це повідомляє "Голос Америки", передає УНН.

Правоохоронні відомства також були повідомлені про те, що Інтерпол заблокував запит Москви на арешт британського бізнесмена - засновника фонду Hermitage Capital Management Білла Браудера.

Як заявив агентству Bloomberg сам фінансист, у четвер він отримав лист від комісії "Інтерполу" щодо перевірки даних, в якому повідомлялося, що запит Москви про внесення Браудера в список особливо розшукуваних осіб відхилений.

"Найголовніше - вони поінформували всі країни-учасниці про те, що не потрібно звертати уваги на будь-які запити, що стосуються мене і виходять з Росії", - сказав бізнесмен.

17 жовтня цього року російське відділення Інтерполу в односторонньому порядку внесло ім'я підприємця в список розшукуваних міжнародних злочинців.

У 2013 році Тверський суд Москви заочно визнав Білла Браудера винним в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Ще одну кримінальну справу за тим же обвинуваченням було завершено в Росії в лютому 2017 року. У тому ж місяці Тверський суд за клопотанням слідства санкціонував його арешт.

В останні роки бізнесмен вів кампанію із введення міжнародних санкцій проти російських чиновників, винних у порушеннях прав людини. У результаті, зокрема, і його зусиль в США і ще декількох країнах світу були прийняті закони, що вводять візові та фінансові обмежувальні заходи проти низки представників російської влади.

Як повідомляв УНН, США анулювали візу критику В.Путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу