ukenru
interpol-ne-ogoloshuvav-u-rozshuk-galanterika-zmi

Інтерпол не оголошував у розшук Галантерика - ЗМІ

 • 19034 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. У НАБУ повідомляють, що бізнесмен Володимир Галантерник, який проживає за межами України, нібито перебуває в міжнародному розшуку. Однак цю інформацію спростовує його адвокат Ольга Просянюк, повідомляє Суспільне, передає УНН.

Деталі

За словами детективів, щодо Галантерника було винесено постанову про міжнародний розшук. Але це ще не означає, що він таки перебуває в розшуку — в базі Інтерполу його немає, додає його адвокат.

"Жодних повідомлень, повісток чи інших процесуальних документів на офіційну адресу Володимира Ілліча не надходило. Відповідно, жодних правових підстав для оголошення пана Галантерника у розшук немає. На сьогодні наш клієнт не перебуває в міжнародному розшуку: не значиться в базі Інтерполу, по ньому немає відповідної червоної картки, а дії правоохоронних органів з приводу такого оголошення в Україні оскаржуються в установленому порядку", - пояснила адвокат.

На своїй сторінці у FB Просянюк повідомила, що сьогодні ВАКС має намір обирати запобіжний захід Галантернику — сторона звинувачення клопоче про заочний арешт, з чим категорично не згодна сторона захисту.

Адвокат акцентує на тому, що на даний момент Галантернику досі не вручено підозру, а всі повістки детективів не знайшли свого адресата, оскільки були відправлені за некоректними адресами в Одесі, де бізнесмен не живе з 2017 року. Крім того, за її словами, не було ніяких правових підстав оголошувати його в розшук з причини того, що він сам надав слідству інформацію про своє місцезнаходження. САП туди писав і отримував від Галантерника відповіді, що підтверджує актуальність наданих даних. Але ось підозру з якихось причин на адреси, зазначені бізнесменом, не направив.

Просянюк наполягає на "неправомірності застосовувати до клієнта запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки йому не вручено підозру".

Додамо, що Галантерник фігурує у так званій "одеській справі" НАБУ, де серед фігурантів значиться так само мер Одеси Геннадій Труханов.

Українські Національні Новини

Суспільство