internet-pid-chas-blekautu-u-mintsyfry-daly-porady-yak-lyshytys-onlain-bez-svitla

Інтернет під час блекауту: у Мінцифри дали поради, як лишатись онлайн, якщо вимкнуть світло

 • 26233 переглядiв

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поділився порадами щодо збереження доступу до інтернету під час відключення електроенергії

На тлі можливих блекаутів через російські обстріли енергетичної інфраструктури у Мінцифри розповіли українцям, як "бути онлайн" без світла. Коротку інструкцію оприлюднив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі 

Міністр наголосив, що в сучасному світі доступ до домашнього інтернету має бути завжди — щоб навчатися, працювати та залишатися на звʼязку з рідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відключення світла можливі, проте цього року ми більш захищені ППО - директор "Гарантованого покупця"

Зараз разом з провайдерами підготували інформацію про інші енергоощадні технології, які допоможуть мати інтернет під час відключень

 - йдеться в дописі.

Зараз разом з провайдерами підготували інформацію про інші енергоощадні технології, які допоможуть мати інтернет під час відключень - йдеться в дописі.

За  його словами серед таких технологій - FTTx, DOCSIS або xDSL. Більше про різницю технологій в інфографіці Мінцифри.

 Займіться питанням стійкого інтернету вже зараз, і перший крок — дзвінок провайдеру

- закликав Федоров.

Раніше 

Очільник Мінцифри розповів, що українські провайдери зараз продовжують переходити на енергоощадні мережі та готуватися до можливих блекаутів. Наприклад, до мережі за технологією xPON, яка забезпечує доступ в інтернет без світла до 72 годин, під'єдналися 158 тисяч нових абонентів.

Також Федоров радить усім українцям заздалегідь подбати про доступ в інтернет, який буде стійким до відсутності світла.

Нагадаємо

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що цього року щільність протиповітряної оборони вища, росіянам буде набагато важче пошкодити та знищити підстанції та електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зими готові: енергосистема України отримала три рівні захисту

Володимир Омельченко

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Криму повідомили про вибухи та стрілянину

     • 20741 переглядiв

    росіяни обстріляли передмістя Херсона: поранена жінка

     • 18272 переглядiв