ukenru
instruktora-rozvidnika-natsgvardiyi-zatrimali-za-vimagannya-5-tis-dolariv

Інструктора-розвідника Нацгвардії затримали за вимагання 5 тис. доларів

 • 7824 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Правоохоронці затримали інструктора-розвідника Національної гвардії за вимагання 5000 доларів у мешканки Запоріжжя. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

"За даними слідства, жінка мала отримати значну страхову виплату у зв’язку зі смертю чоловіка-моряка. Про це стало відомо її водію, який тривалий час працював у цій родині і знав про отримання коштів. Тож він, разом зі своїм знайомим, військовослужбовцем, який є інструктором-розвідником однієї з військових частин Нацгвардії, почали вимагати у жінки 5000 доларів США. Аби отримати кошти, вони вдавались до погроз. Спочатку постраждалій порізали колеса у автомобілі, а коли і це не змусило жінку заплатити, спалили її автомобіль", - прокоментували у ДБР.

Сьогодні у ході отримання військовослужбовцем та його знайомим 5000 доларів від постраждалої, їх затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з пошкодженням чи знищенням майна - ч.2 ст.189 КК України.

У разі доведення вини, затриманим загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у Запорізькій області затримали начальника поліції за вимагання поборів з підприємців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП