ukenru
inozemni-investori-ydut-z-rosiyi-zmi

Іноземні інвестори йдуть з Росії - ЗМІ

 • 7940 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Четвертий місяць поспіль іноземні інвестори скорочують вкладення в активи РФ. За цей час вони вивели з російських акцій більше 1,6 млрд доларів — максимальний відтік за останні три з половиною роки. Про це йдеться в статті російського видання “Коммерсант”, повідомляє УНН.

Автор статті пов'язує втечу інвесторів з нереалізованими очікуваннями щодо зближення США і Росії, загостренням корпоративного конфлікту між "Роснафтою" і АФК "Система", а також падінням цін на нафту.

Дані Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) свідчать, що іноземні інвестори й далі скорочують вкладення в фонди, орієнтовані на російський фондовий ринок. За оцінками видання, обсяг коштів, виведених з таких фондів за тиждень, що закінчився 28 червня, перевищив 83 млн дол. Майже безперервний відтік іноземних інвестицій з російського ринку триває з кінця лютого. У цілому за чотири місяці він перевищив 1,6 млрд дол.

Відтік інвестицій з російських фондів відбувається на тлі їх припливу в активи інших країн, що розвиваються. За даними EPFR, на минулому тижні фонди emerging markets залучили майже 1,9 млрд дол., А за чотири місяці - майже 28 млрд дол. Російський ринок акцій опинився серед аутсайдерів. Більший обсяг коштів був виведений тільки з Китаю (4 млрд дол.), Але розмір цього ринку істотно більше російського. Лідерами із залучення коштів серед країн БРІК стали Індія і Бразилія, до фондів яких за чотири місяці було інвестовано відповідно 2,6 млрд дол. і 1 млрд дол.

Нагадаємо, 30 червня Сенат США допрацював технічні аспекти законопроекту про посилення санкцій проти Росії і направив його на розгляд до Палати представників.

Українські Національні Новини

Політика