ukenru
inkubatsiyniy-period-kitayskogo-koronavirusu-mozhe-trivati-do-24-dniv-doslidzhennya

Інкубаційний період китайського коронавірусу може тривати до 24 днів - дослідження

 • 31644 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Коронавірус нового типу, який поширився із китайського міста Ухань, має максимальний інкубаційний період у 24 дні. Про це пише NHK із посиланням на китайське наукове дослідження medRxiv, інформує УНН.

"Китайські дослідники, в тому числі керівник групи експертів органів охорони здоров'я КНР, опублікували нові документи про недавно розповсюджений коронавірус. Згідно інформації, термін інкубації вірусу становить до 24 днів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документ проаналізував клінічні дані 1099 китайських пацієнтів, заражених новим коронавірусом за останній місяць. З них лише 1,18% пацієнтів мали контакт з дикими тваринами, які, як стверджувалось раніше, переносять коронавірус.

Дослідники визначили, що в середньому мінімально інкубаційний період спостерігався за 3 доби, а максимально - за 24 дні.

"Один із авторів дослідження уточнив, що випадок, коли інкубаційний період становив 24 дні, був одиничним. Крім того, уточнюється, що пневмонія, викликана новим коронавірусом, може розвиватися у людей будь-якого віку", - підсумували дослідники.

Як повідомлялося раніше в УНН, у ВООЗ повідомили, що інкубаційний період смертельного коронавірусу триває до 10 діб.

Нагадаємо, двоє інфікованих коронавірусом українців з лайнера госпіталізовані у Японії. 

Також повідомлялося, що кількість жертв від коронавірусу в Китаї зросла до 910 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство