ukenru
indiya-vvazhaye-situatsiyu-na-gimalayskomu-fronti-z-kitayem-krikhkoyu-ta-nebezpechnoyu

Індія вважає ситуацію на гімалайському кордоні з Китаєм "крихкою та небезпечною"

 • 593170 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Ситуація між Індією та Китаєм у західному гімалайському регіоні Ладакх є крихкою та небезпечною, оскільки в деяких частинах збройні сили розгорнуті там дуже близько одна до одної, заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар. Про це пишуть Reuters та India Today, інформує УНН.

Щонайменше 24 солдати було вбито під час зіткнень двох сторін у регіоні в середині 2020 року, але ситуація була врегульована завдяки раундам дипломатичних та військових переговорів.

Насильство спалахнуло у східному секторі недемаркованого кордону між ядерними гігантами Азії у грудні, але не призвело до людських жертв.

Цитата

"Ситуація, на мій погляд, як і раніше, залишається дуже крихкою, тому що є місця, де наші дислокації розташовані дуже близько і, за військовою оцінкою, тому досить небезпечні", - сказав Джайшанкар India Today.

Деталі

За його словами, відносини між Індією та Китаєм не можуть повернутися до норми, доки не буде врегульовано прикордонний конфлікт відповідно до угоди, досягнутою ним зі своїм китайським колегою у вересні 2020 року.

"Китайці повинні виконати те, про що домовилися".

За словами Джайшанкара, незважаючи на те, що сили з обох боків виведені з багатьох районів, точаться дискусії з невирішених питань.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти китайцям, що у нас не може бути порушення миру та спокою, ви не можете порушувати угоду і хочете, щоб решта відносин тривала, ніби нічого не сталося. Це просто неприпустимо".

Джайшанкар сказав, що обговорив ситуацію з новим міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганем у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ країн G20, організованої Індією цього місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу