ukenru
indiya-uspishno-viprobuvala-raketu-novogo-pokolinnya-agni-prime-zdatnu-nesti-yadernu-chastinu

Індія успішно випробувала ракету нового покоління Agni Prime здатну нести ядерну частину

 • 20925 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Балістична ракета нового покоління Agni-P (Prime) пройшла успішні льотні випробування з острова біля індійського узбережжя Одіші в суботу. Про це пише УНН з посиланням на India Today.

Деталі

Різні телеметричні та радіолокаційні станції, розміщені вздовж східного узбережжя, відстежували та спостерігали за ракетою.

"Під час цього випробування до ядерної стратегічної ракети Agni Prime було додано багато нових функцій. Випробування ракети з високим рівнем точності виконали всі цілі своєї місії", - повідомив виданню урядовець.

Нова балістична ракета має дальність від 1000 до 2000 кілометрів, важить половину Agni III і має нові типи двигуна та нове наведення.

28 червня цього року Організація оборонних досліджень і розробок (DRDO) вперше успішно випробувала ракету Agni-P з ядерним потенціалом.

#WATCH | Today India successfully testfired the nuclear-capable strategic Agni Prime missile off the coast of Odisha from Balasore.

(Source: DRDO) pic.twitter.com/wSgWKOKtQG

— ANI (@ANI) December 18, 2021

Довідка

Agni-P — це вдосконалений варіант ракет класу Agni нового покоління. Це двоступенева твердопаливна балістична ракета з резервуаром із подвійним резервуванням навігації та наведення, яку можна запускати як із залізниці, так і з дороги та зберігати протягом тривалого періоду. Її можна перевозити по країні, відповідно до вимог.

Консервація ракет скорочує час, необхідний для запуску, одночасно покращуючи її зберігання та мобільність.

Додамо

Ракети класу Agni є основою ядерного арсеналу Індії, який також включає балістичні ракети малої дальності Prithvi, балістичні ракети підводного човна та винищувачі. Найдовша з серії Agni, Agni-V, міжконтинентальна балістична ракета з дальністю дії понад 5000 км, вже була кілька разів випробувана в Індії раніше.

Українські Національні Новини

Новини Світу