indiya-skhvalila-zakupivlyu-frantsuzkikh-vinischuvachiv-rafale-ta-pidvodnikh-chovniv

Індія схвалила закупівлю французьких винищувачів Rafale та підводних човнів

 • 709990 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Міністерство оборони Індії напередодні візиту прем'єр-міністра країни Нарендри Моді до Франції схвалило закупівлю 26 французьких винищувачів Rafale та трьох підводних човнів класу Scorpene для свого військово-морського флоту. Про це заявив міністр оборони Індії Раджнат Сінгх, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Моді розпочав дводенний візит до Парижа в четвер, 13 липня, щоб поглибити зв’язки зі своїм найстарішим стратегічним партнером на Заході, пише видання. Очікується, що за результатами зустрічей сторони украдуть низку оборонних угод і новий спільний план щодо забезпечення стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Рада з оборонних закупівель під керівництвом Сінгха надала схвалила закупівлю того ж дня. Два співрозмовники Reuters на умовах анонімності розповіли, що угода охоплює придбання 26 винищувачів Dassault Aviation Rafale, з них чотири навчально-тренувальних, і трьох підводних човни класу Scorpene. Вони будуть побудовані індійською компанією Mazagon Dock Shipbuilders і французькою Naval Group. За словами одного з джерел, загальна вартість закупівель становитиме близько 9,75 мільярда доларів. Водночас уряд Нью-Делі не надав жодних цифр, заявивши, що ціни ще обговорюються.

За останні кілька років Моді збільшив витрати на модернізацію армії, водночас прагнучи збільшити внутрішнє виробництво для забезпечення сил, розгорнутих уздовж двох спірних кордонів з Пакистаном і Китаєм. Раніше цього року індійський уряд запропонував збільшити витрати на оборону на 13% до 5,94 трильйона рупій (близько 72,3 мільярда доларів) на 2023-24 фінансовий рік.

Дві нові оборонні угоди були необхідними, оскільки Індія має застарілий парк платформ російського виробництва, на яких москва не може виконувати роботи з технічного обслуговування, тим часом як виробництво паралельних платформ затрималося, пише Reuters.

Доповнення

Індія вже понад сорок років покладається на французькі винищувачі. У 1980-х роках Нью-Делі придбало в Парижу реактивні літаки Mirage, які досі складаються з двох ескадрилій ВПС. країни. Пізніше, у 2005-му, вони купили шість дизельних підводних човнів класу Scorpene вартістю 2,29 мільярда доларів, а у 2015-му - французькі винищувачі Rafale.

Нагадаємо

У червні Індія безоплатно віддала свій ракетний корвет В’єтнаму. Це перший випадок, коли Республіка Індія подарувала військовий корабель іншій країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Мелітополі пролунав потужний вибух

     • 632517 переглядiв

    Рада удосконалила процедуру оцінки впливу на довкілля

     • 303577 переглядiв