ukenru
indiya-pobila-rekord-rf-za-kilkist-odnochasno-zapuschenikh-suputnikiv

Індія побила рекорд РФ за кількість одночасно запущених супутників

 • 16592 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Індія відправили в космос відразу 104 супутники, встановивши світовий рекорд за кількістю супутників, запущених за допомогою однієї ракети, передає УНН з посиланням на ВВС.

Попередній рекорд одночасного запуску належав Росії - 37 супутників в 2014 році.

Усі супутники, крім трьох, зроблені в інших країнах, 96 з них належать американським компаніям. Йдеться про супутники невеликих розмірів.

Запуск ракети зі супутниками був проведений з космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота в Бенгальській затоці на сході країни.

За словами експертів, цей запуск можна назвати історичним не лише через кількість супутників, а й тому що Індія таким чином позначила свої амбіції стати ключовим гравцем на ринку космічних досліджень.

На борту ракети, зокрема, перебував індійський картографічний супутник, здатний робити знімки з космосу дуже високою роздільною здатністю. Можливо, він буде використаний для спостереження за конфліктом в Кашмірі, пише видання

У цьому році уряд Індії істотно збільшив бюджет своєї космічної програми і навіть повідомив про плани відправити місію на Венеру.

Нагадаємо, SpaceX планує запускати ракети Falcon 9 кожні два-три тижні.

Українські Національні Новини

Технології